Ny effektiv pump till gården

Astimac är ett familjeföretag med 27 år i branschen som specialiserar sig på gödselhantering för lantbruk och industri. Jag har spanat lite på deras hemsida och e-handel och då speciellt på deras gödselpumpar där de har flera olika modeller. Alla har sina fördelar och det är bäst att läsa på lite om vilken som kan tänkas passa bäst på gården. Det finns en massa info att hämta på sidan! Den tekniska informationen är sammanställd så det är lätt att se exakt vad olika pumpar gör.

Det finns till exempel pumpar för både el- och traktordrift. Denna eldrivna modell av gödselpump verkar riktigt intressant. Det är en vertikalpump med hög driftsäkerhet och det verkar väldigt behändigt med ett vridbart omrörningsmunstycke. Det ska vara väldigt lätt att flytta munstycket upp, ner eller sidledes och det underlättar ju i arbetet! Smidigt att sköta både pumpning och omrörning med samma maskin!

Speciellt bra verkar det med inmatningsskruven som ligger mot en skärplatta med många skär- och avrivningskanter. Den river sönder och finfördelar tillsatser i gödseln så det inte fastnar och blir stopp i systemet. Utan vattenflöde stannar alltihop! Det verkar vara riktigt bra fart i den här pumpen så den ska jag nog titta vidare på.